2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

Salotos su kedrinėmis pinijomis ir gaiviu apelsininiu padažu

     Labai skanios, gaivios salotos. Mums puikiai tiko šventinei vakarienei prie lašišos ir ryžių. 
     Salotoms padažą dažniausiai gaminu su citrinos sultimis. Šį kartą norėjosi kitokio skonio, pasirinkau apelsiną ir man tikrai labai patiko. 

Didelei lėkštei salotų reikės:
     Didelės saujos salotų mišinio;
     Saujos vyšninių pomidorų (gali būti kelių spalvų);
     Šaukšto kedrinių pinijų riešutų.

Padažui:
     Pusės apelsino (jei labai saldus, galima maišyti su citrina);
     2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
     1 a. š. grūdėtų garstyčių;
     Druskos.

     Salotas ir pomidorus nuplauname, nusausiname. Į didelę lėkštė ar salotinė beriame salotų lapus. Pomidoriukus perpjauname pusiau ir išdėliojame ant salotų. 
     Išspaudžiame pusės apelsino sultis ir sumaišome su likusiais padažo ingredientais. Padažą ant salotų pilame tik prieš patiekiant. Permaišome, kad salotos susimaišytų ir pasidengtų padažu. 
     Kedrines pinijas pakepiname sausoje keptuvėje. Neilgai, kol gražiai paruduos ir pakvips. Jomis apibarstome salotas. Skanaus.


     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą