2015 m. birželio 21 d., sekmadienis

Burokėlių ir fetos salotos


     Kaip mėgstu burokėlių salotas. Bet dažniausias jas valgau tiesiog su svogūniuku, marinuotais agurkėliais, pupelėmis, majonezu ar aliejumi. Šį kartą jis draugystėje su kitais mano labai mėgiamais ingridientais fetos sūriu ir kedrinėmis pinijomis.

Reikės:
     2 virtų arba orkaitėje keptų burokėlių;
     100 g. fetos sūrio;
     1 v.š. kedrininų pinijų riešutų;
     mažos saujelės rukolos;
     2 v.š. alyvuogių aliejaus;
     1 v.š. citrinų culčių;
     1 a.š. grūdėtų garstyčių (aš labai mėgstu angliškas).

     Burokėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į salotinė dėkite rukolos lapelius, burokėlių kubelius ir supjaustytą fetos sūrį. Padažinėje sumaišykite aliejų, citrinų cultis, garstyčias ir paragaukite. Aš nemėgstu, kai ant salotų pila daug alyvuogių aliejaus (kad ir kaip būtų sveika), todėl jo kiekį dažnai mažinu. Paruoštu padažu apšlakstykite salotas. Keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas, kad lengvai parustų. Jomis apibarstykite salotas. 



Aš, kaip visada, tokias salotas su tamsia ajerų duonele valgau. Skanaus ;) 

     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą