2015 m. birželio 21 d., sekmadienis

Bulviniai - čirviniai blynai

Reikės:
     1 kg. bulvių;
     2 kiaušinių;
     žiubsnio druskos;
     šiek tiek juodųjų pipirų;
     rūkytų lašinukų (keptuvei patepti).
     + mano bulvės buvo šviežios, taigi dėjau šaukštą miltų ir šaukštą krakmolo.


     Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Kartu su bulvėmis sutarkuokite ir nuluptą svogūną. Įmuškite paplaktus kiaušinius, įberkite druskos (nepadauginkite, jeigu lašinukai labai sūrūs), pipirų. Kadangi mano bulvės buvo šviežios, sutarkavus ant viršaus nusistovėjo nemažai skysčio. Nupyliau, įbėriau miltų, krakmolo ir išmaišiau.
     Įkaitinkite čirvinę keptuvę, abi puses patrinkite lašinukais ir kepkite. Neatidarinėkite, kol blynai gražiai neapskrus. Anyta turėjo elektrinę dviejų blynų čirvinę keptuvę, taigi kepimas buvo labai greitas.


     Blynai atrodo gražiai, kepami ant mažiau riebalų. Patiko. Lauksiu tinkamų bulvių (ne per senų ir ne per šviežių, kaip dabar :)  ) ir vėl kartosiu.

Skanaus...


1 komentaras: