2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Lengvas tortukas su morenginiu sluoksniu

     Dar vienas labai skanus, lengvas, gražus, vasariškas torčiukas. Žinoma galima kepti ir žiemą, aš ir kepiau žiemą.... Bet dabar žiemą renkuosi tokius tortus, kaip medutis, Napoleonas ir kitus, kuriems nereikia šviežių uogų. Nes žiemą jos tokios brangios, kad torto kaina padvigubėja. O uogų skonis dažnai nuvilia.


26cm kepimo formai reikės:

Morenginiams sluoksniui:
     4 kiaušinių baltymų;
     200 g. cukraus;
     migdolų riešutų plokštelių.

Biskvitui:
     126 g. minkšto sviesto;
     4 kiaušinių trynių;
     120 g. cukraus;
     2 a.š. vanilinio cukraus;
     150 g. miltų;
     2 a.š. kepimo miltelių;
     6 v.š. pieno.

Maskarponės kremui:
     400 g. maskarponės sūrio;
     60 g. cukraus;
     20 g. vanilinio cukraus;
     2 a.š. citrinos sulčių;
     200 g. grietinėlės;
     poros saujų aviečių, gervuogių ar kitokių uogų.

     Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių.
     Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakame iki standumo, suberiame cukrų ir dar šiek tiek paplakame. Padedame į šoną.
     Į kitą dubenį dedame minkštą sviestą, trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir iki purumo išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais  ir suberiame į sviestnę masę. Supiltame pieną ir trumpai mikseriu išsukame, kad miltų nesimatytų.
     Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame pusė tešlos ir išlyginame. Ant jos dedame pusė morenginės masės, išlyginame ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Dedame į orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių. Iškepus išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti. Tiesiame naują kepimo popierių ir vėl pilame likusią teštą, morengo masę, riešutus. Iškepus paliekame atvėsti.
     Į dudenį dedame maskarponės sūrį, cukrų, vanilinį cukrų, citrinų sultis ir išsukame. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę.
     Į tortinės formą dedame pirmą torto padą, sudedame uogas, ant jų maskarponės masę ir uždengiame kitu torto padu. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms. 


Skanaus!!!
   


Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2013/10/lengvas-tortukas-su-morenginiu-sluoksniu.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą