2015 m. birželio 23 d., antradienis

Karameliniai ledai

Reikės:
     1 indelio saldinto karamelizuoto kondensuoto pieno;
     650 ml. grietinėlės.



     Į prikaistuvį sudėkite karamelizuotą kondensuotą pieną ir įpilkite 50 ml. grietinėlės. Išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos vis pamaišydami, kol mišinys taps lyg grietinė. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.  Kitame inde iki standžių putų išplakite likusią šaltą grietinėlę.
     Kai kondensuoto pieno masė visiškai atvės, po truputį dėkite išplaktą grietinėlę ir maišykite. Supilkite į indą ir dėkite į šaldytuvą 6 valandoms. Kelis kartus indą išimkite ir ledus švelniai pamaišykite. 
     Patiekite vienus, su sūdytais kapotais žemės riešutais, griliažu ar apliekite karamele. Kaip Jums patinka. Skanaus.



P.s. Aš ledus šaldžiau ir ledų gaminimo mašinoje, ir paprastai šaldiklyje. Ledų mašinoje gaminti žinoma minkšti, o šaldiklyje tvirtesni. Labai skanūs, saldūs, tokie kreminiai kreminiai... Visiems labai patiko.
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą