2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Graikiškos salotos

     Vienos mėgstamiausių mano salotų. Puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Šis receptas pagal mano skonio receptorius. Gal ir keista, bet man skaniausia su mūsų tamsia lietuviška duonyte.


Didelei lėkštei salotų reikės:
     200 g fetos sūrio;
     10 didelių alyvuogių (aš rinkausi žalias);
     2 didelių pomidorų;
     4  trumpavaisių agurkų;
     pusės geltonos paprikos;
     pusės oranžinės paprikos (dėl spalvų įvairovės);
     mažo raudonojo svogūno;
     pusės citrinos;
     2 v. š. alyvuogių aliejaus;
     grūstų pipirų.

     Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite nemažais gabaliukais, svogūną žiedais. Sudėkite į didelę lėkštę. Ant viršaus išdėliokite alyvuoges, kubeliais supjaustybą fetą. Ant fetos galima užberti džiovinto baziliko ar raudonėlio (aš nelabai mėgstu, tai beveik niekada neberiu). Mano sūris jau buvo pagardintas žolelėmis, o ir be jų man labai skanu.
     Padažui dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis. Įberkite pipirų. Man LABAI LABAI LABAI skanu padažiuką pagardinti medumi. Originaliame recepte nededa medaus, bet man fetos ir alyvuogių sūrumas taip dera su saldžiarūgščiu padažiuku.
     Salotas apšlakstykite padažu, skanaukite ir vaišinkite kitus.

     


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą