2015 m. birželio 16 d., antradienis

Maskarponės ir trešnių torčiukas

     Jau keletą kartų keptas tortas, visų labai mėgiamas ir išgirtas. Žiemą, kepu su šaldytomis uogomis, prieš tai jas atšidžius. Bet pats skaniausias žinoma vasarą, kai savo sodelyje gali prisirinkti prisirpusių, aromatingų uogų. Karštomis vasaros dienomis jis puikiai atgaivins. 
     Ši kartą gaminau su trešnėmis. Bet labai skanu su avietėmis, jau dabar laukiu jų sezono...



Biskvitui reikės (forma 26cm):
     100 g miltų;
     2 a.š. kepimo miltelių;
     75 g. cukraus
     1 pak. vanilinio cukraus (apie 10g);
     3 kiaušinių;
     4 v.š. aliejaus.
     + apelsino biskvito sulaistymui.

Kremui reikės:
     500 g. maskarponės sūrio;
     250 g. kreminės varškės (kartais keičiu desertine vaniline varškute);
     100 g. cukraus;
     10 g. vanilinio cukraus;
     3 v.š. citrinos sulčių.

Žele sluoksniui reikės:
     600 g. trešnių be kauliukų;
     1 pokelio vyšnių želes.

     Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir išplakame. Maža srovele supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę. Maišome kol masė taps vietina. Supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus ištraukiame ir leidžiame avėsti.
     Maskarponę ir kreminę varškę sumaišome. Supilame cukrų, vanilinį cukrų ir citrinų sultis. Plakame, kol cukrus ištirps.
     Atvėsusį biskvitą lengvai sulaistome alepsino sultimis. Ant viršaus supilame maskarponės masę ir ja gražiai padengiame biskvitą. Ant viršaus išdėliojame uogas.
     Pasiruošiame želę. Tik pilti reikia ne 500 ml. vandens (kaip rekomenduoja ant pakuotės), o 350-400 ml. Išmaišome ir leidžiame atvėsti. O kai jau matome, kad želė pradeda standėti, supilame ant uogų.
     Dedame į šaldytuvą ir leidžiame galutinai sustengti. 
     Šonus galima puošti paskrudintomis migdolų plokštelėmis.



Skanu, gaivu, vasariška!


P.s. Aš žele visada užsipilu dar prieš kepant biskvitą, nes reikia ilgai laukti kol atvėsta.

   

Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/2012/01/mascarpones-ir-avieciu-tortukas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą