2015 m. birželio 29 d., pirmadienis

Greiti cepelinai

      Patys skaniausi ir lengviausiai gaminami cepelinai. Prieš pora metų šį receptą aptikau internete. Sudvejojau, bet gaminau. Man labai patiko. Kitokių neverdu. Mano šeimai jie taip pat labai patinka. 
     Pirmoji versija bulves tarkuoti burokine "tarka", bet man labiau patiko smulkesnė trintuvė (skirta morkoms tarkuoti). Tada bulvės verdant tiesiog "ištirpsta" bulvių masėje.



Bulvių masei reikės:
     6 vidutinių su lupena virtų bulvių;
     6 žalių nuskustų bulvių;
     250 g. krakmolo;
     druskos.
Įdarui:
     500 g. faršo (man patinka malta kiaulienos sprandinė);
     svogūno;
     druskos, pipirų.

     Virtas bulves nulupame ir sumalame. Žalias sutarkuojame su "tarka", susidariusi skystį lengvai nupilame su šaukštu arba paspaudžiame ranka ir nupilame. Sumaišome su virtų bulvių mase, krakmolu ir druska. Gerai išminkome. 
     Į faršą sutarkuojame svogūną, įberiame druskos, pipirų ir išminkome.
     Formuojame cepelinus. Dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 25-35 minutes, priklausomai nuo cepelinų dydžio.





     Mes valgome su grietine, spirgučiais ir pienu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą