2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

Bandelės su cinamonu


     Turiu du smaližius namuose, todėl vis ieškau naujų skanių bandelių, pyragų, tortų receptų... 



Tešlai:
     250 ml. pieno;
     2 a.š. sausų mielių (13 g. šviežių);
     75 ml. cukraus;
     450-500 g. miltų;
     75 g. minkšto sviesto;
     1/2 a.š. druskos.

Įdarui:
     2 v.š. minkšto sviesto;
     2 v.š. malto cinamono;
     2 v.š. cukraus;
     1 a.š. vanilinio cukraus.

+ 1 kiaušinio trynio ir 2 v.š. pieno bandelėms aptepti.

     Į šiltą pieną suberkite mieles, cukrų, išmaišykite ir palikite 10 minučių šiltai pastovėti. Kai suputos, įberkite druskos. Į tešlą supilkite pusė persijotų miltų ir išmaišyite. Tada supilkite likusius miltus ir sudėkite sviestą. Užminkykite tešlą. Minkyti reikia ne mažiau kaip 10 minučių, bet jei ilgiau labai gerai (man patinka minkyti mielinę tešlą ilgai, tai atsipalaidavimas ir sportas viename :D   ). Baigę minkyti, tešlą uždenkite ir šiltai kildinkite apie 1 valandą, kol pakils dvigubai.
     Kai tešla pakils, truputėlį paminkykite ir iškočiokite 50 x 50 cm. dydžio keturkampį. Aptepkite sviestu ir pabarstykite cukraus, vanilinio cukraus ir cinamono mišiniu.
     Suvyniokite tešlą į vyniotinį, užspauskite kraštus ir supjaustykite 4 cm. pločio gabalėliais. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir leiskite dar 30-40 minučių pakilti.
     Bandeles per vidurį truputėlį paspauskite, patepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, pabarstykite cukrumi. Kepkite iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai paruduos.



Be galo ačiū Sonatinai už šį nuostabų receptą. Bandelės nuostabios.



Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/03/bandeles-su-cinamonu.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą