2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Tinginių balandėliai

     Skonis man labiau primena kotletukus su priedais, o ne balandėlius. Todėl juos patiekiau su salotomis. Tačiau patiekalas tikrai skanus, lengvai pagaminamas.



10-12 "balandėlių" reikės:
     800g. maltos mėsos (man labiausiai patinka kiaulienos sprandinė);
     100g ryžių;
     200g kopūsto;
     1 morkos;
     1 svogūno;
     3 kiaušiniai;
     2 v. š. majonezo;
     2 v. š. krakmolo;
    druskos;
     pipirų.

Padažui:
     1 morkos;
     1 svogūno;
     1 v. š. sviesto;
     2 v. š. grietinės;
     2 v. š. pomidorų padažo;
     krapų arba petražolių.
     druskos, pipirų.

     Į dubenį dedame maltą mėsą, kiaušinius, krakmolą, majonezą, išvirtus ryžius. Smulkia tarka sutarkuojame kopūstą ir dedame pas mėsą. Morką sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Atvėsus sudedame į bendrą masę. Įberiame druskos, pipirų ir viską suminkome. Formuojame pailgus kotletukus ir apkepame. 
     Į puodą dedame šaukštą sviesto, pusė sutarkuotos morkos ir pjaustyto svogūno. Sudedame apkeptus kotletukus ir iki puses užpilame vandeniu. Ant viršaus vėl užberiame morkos ir svogūno. Pagardiname druska, pipirais ir verdame apie 20 minučių. 
     Baigiant virti įdedame pora šaukštų grietinės, pomidorų padažo, žalumynų ir dar šiek tiek paverdame. Skanaus.



Idėja iš: http://skanusgyvenimas.com/blogas/tinginiu-balandeliai-2/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą