2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Šviežių agurkų sriuba


     Tai mano vyro mėgstamiausia sriuba ir dar visam būriui giminaičių ji labai patinka. Sriuba pagardinta lydytu sūreliu būna nepaprastai skani. Šį kartą apie agurkų sriubą.

Puodui sriubos reikės:
     4 trumpavaisių agurkų;
     3 bulvių;
     2 morkų;
     gabalėlio poro arba nedidelio svogūno;
     indelio lydyto sūrelio ( apie 180-200g);
     200g maltos vištienos šlaunelių mėsos;
     keli šaukštai sviesto;
     geras žiupsnis krapų;
     muskato, pipirų, druskos.



    Į vištieną įberiame šiek tiek druskos ir pipirų.
    Bulves, morkas, porą ir agurkus sulupame ir supjaustome kubeliais. Jei agurkai nedideli ir odelė minkšta, lupti tikrai nereikia.
     Į verdantį vandenį dedame bulves ir nedideliais gabalėliais gnaibytą vištieną.
     Keptuvėje ant sviesto pakepiname morkas, porą ir agurkus. Supilame į puodą. 
     Verdame, kol išvirs visos daržovės. Sudedame sūrelį, krapus, prieskonius ir nukeliame nuo ugnies. Leidžiame pastovėti 10-15 minučių. 


Skanaus. 


Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/svieziu-agurku-sriuba/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą