Šviežių agurkų sriuba
Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/svieziu-agurku-sriuba/
Tai mano vyro mėgstamiausia sriuba ir dar visam būriui giminaičių ji labai patinka. Sriuba pagardinta lydytu sūreliu būna nepaprastai skani. Šį kartą apie agurkų sriubą.
Puodui sriubos reikės:
4 trumpavaisių agurkų;
3 bulvių;
2 morkų;
gabalėlio poro arba nedidelio svogūno;
indelio lydyto sūrelio ( apie 180-200g);
200g maltos vištienos šlaunelių mėsos;
keli šaukštai sviesto;
geras žiupsnis krapų;
muskato, pipirų, druskos.
Į vištieną įberiame šiek tiek druskos ir pipirų.
Bulves, morkas, porą ir agurkus sulupame ir supjaustome kubeliais. Jei agurkai nedideli ir odelė minkšta, lupti tikrai nereikia.
Į verdantį vandenį dedame bulves ir nedideliais gabalėliais gnaibytą vištieną.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname morkas, porą ir agurkus. Supilame į puodą.
Verdame, kol išvirs visos daržovės. Sudedame sūrelį, krapus, prieskonius ir nukeliame nuo ugnies. Leidžiame pastovėti 10-15 minučių.
Skanaus.
Puodui sriubos reikės:
4 trumpavaisių agurkų;
3 bulvių;
2 morkų;
gabalėlio poro arba nedidelio svogūno;
indelio lydyto sūrelio ( apie 180-200g);
200g maltos vištienos šlaunelių mėsos;
keli šaukštai sviesto;
geras žiupsnis krapų;
muskato, pipirų, druskos.
Bulves, morkas, porą ir agurkus sulupame ir supjaustome kubeliais. Jei agurkai nedideli ir odelė minkšta, lupti tikrai nereikia.
Į verdantį vandenį dedame bulves ir nedideliais gabalėliais gnaibytą vištieną.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname morkas, porą ir agurkus. Supilame į puodą.
Verdame, kol išvirs visos daržovės. Sudedame sūrelį, krapus, prieskonius ir nukeliame nuo ugnies. Leidžiame pastovėti 10-15 minučių.
Skanaus.
Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/svieziu-agurku-sriuba/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą