Pasta carbonara
4 didelėms porcijoms reikės:
400g makaronų;
300g karštai rūkyto kumpio;
4 kiaušinių trynių;
200 ml grietinėlės;
100g parmezano sūrio + geros saujos apibarstymui;
2 didelių česnako skiltelių;
Šaukšto alyvuogių aliejaus;
Pipirų;
Petražolių (deja šį kartą aš neturėjau);
Druskos (jei kumpis nesūrus).
Makaronus dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės.
Į keptuvę pilame aliejaus ir pakepiname kumpį. Beriame susmulkintą česnaką.
Dubenyje išplakame trynius su grietinėle, suberiame sūrį, pipirų ir išmaišome.
Išvirtus makaronus dedame į keptuvę pas kumpį ir išmaišome. Užpilame grietinėlės mase, išmaišome ir ragaujame ar netrūksta druskos. Permaišius nukeliame nuo ugnies ir iš karto patiekiame. Apibarstome smulkintomis petražolėmis ir sūriu. SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą