2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Pasta carbonara


4 didelėms porcijoms reikės:
     400g makaronų;
     300g karštai rūkyto kumpio;
     4 kiaušinių trynių;
     200 ml grietinėlės;
     100g parmezano sūrio + geros saujos apibarstymui;
     2 didelių česnako skiltelių;
     Šaukšto alyvuogių aliejaus;
     Pipirų;
     Petražolių (deja šį kartą aš neturėjau);
     Druskos (jei kumpis nesūrus).

     Makaronus dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės. 
     Į keptuvę pilame aliejaus ir pakepiname kumpį. Beriame susmulkintą česnaką. 
     Dubenyje išplakame trynius su grietinėle, suberiame sūrį, pipirų ir išmaišome. 
     Išvirtus makaronus dedame į keptuvę pas kumpį ir išmaišome.  Užpilame grietinėlės mase, išmaišome ir ragaujame ar netrūksta druskos. Permaišius nukeliame nuo ugnies ir iš karto patiekiame. Apibarstome smulkintomis petražolėmis ir sūriu. SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą