2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Tefteliukai


     Oi koks puikus šis receptas. Pirmą kartą jį atradau gal prieš 5 metus. Dabar gamina ir mano draugės, ir giminaitės. 

Reikės:
     500g. kiaulienos faršo;
     100g. nevirtų ryžių;
     1 morka;
     1 svogūnas;
     1 v. š. majonezo;
     druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių.
Padažui:
     4 v. š. pomidorų padažo;
     2 v. š. grietinės;
     2 v. š. majonezo;
     1 v. š. miltų;
     šiek tiek prieskonių;
     1/2 stiklinės vandens.

     Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite. Palikite atvėsti.
     Svogūną ir morką nulupkite ir nuplaukite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Morką smulkiai sutarkuokite. Daržoves pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų. Palikite atvėsti.
     Į mėsos faršą dėkite majonezo, mėgiamų prieskonių, druskos, pipirų. Suberkite ryžius ir pakepintas daržoves. Viską gerai suminkykite.
     Padažas. Dubenyje sumaišykite majonezą, grietinę ir pomidorų padažą. Suberkite miltus, šiek tiek prieskonių ir gerai išmaišykite. Tada supilkite vandenį ir vėl gerai išmaišykite.
     Iš mėsos formuokite kukuliukus ir dėkite į kepimo formą.


     Apliekite pagamintu padažu ir uždekite kepimo folija. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada atidenkite foliją, šaukšto pagalba dar kartą apliekite padažu visus tefteliukus ir palikite 10 minučių gražiai apkepti. 
     Patiekite su bulvių koše ir kalnu salotų. Skanaus.



Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.lt/2010/05/mesos-tefteliai-padaze.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą