2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

Daržovių - vištienos lazanija


     Dar vienas puikus Beatos receptas. Pamačiusi jos laidoje, nusprendžiau - tikrai gaminsiu. 

Reikės:
     2 puselių vištienos krūtinėlės;
     1 cukinijos;
     3 morkų;
     2-3 pomidorų;
     ~200g. mėgiamo sūrio;
     ~50ml. grietinėlės;
     provanso žolelių
     druskos, pipirų.


     Vištieną nuplaukite ir kiekvieną krūtinėlės puselę perpjaukite bent į 3 dalis. Šiek tiek pamuškite, kad dar plonesni gabalėliai būtų. Aš vištieną supjausčiau į 5 labai plonas dalis, todėl pamušti nebereikėjo. Ant gabalėlių užberkite druskos, pipirų.
     Morkas nulupkite ir sutarkuokite kartu su cukinija. Daržoves suberkite į dubenį, užberkite provanso žolelių, druskos. Išmaišykite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Susitarkuokite sūrį.
     Pasiruoškite kepimo formeles. Puiku, jei turite nedideles, nes kiekvienas turės savo lazanijos dubenėlį. Jei neturite tiks ir viena didelė kepimo forma. 
     Sluoksniuojame. Pirmiausiai dedame ploną sluoksnį morkų ir cukinijų. Jei norite sausesnės lazanijos, nuo daržovių nuspauskite susidariusių sulčių perteklių. Apibarstykite žiubsniu sūrio. Ant viršaus dėkite pomidoro griežinėlių sluoksnį. Tada užklokite vištienos gabalėliais, apibarstykite sūriu. Vėl pomidorų sluoksnis. Viršutinis - cukinijų ir morkų. 


     Užpilkite po 1-3 valgomus šaukštus grietinėlės (priklausomai, nuo kepimo indo dydžio).
Ant viršaus Beata siūlo užberti šiek tiek sūrio. Bet aš nemėgstu stipriai apkepusio, parudavusio sūrio, jį užbėriau tik baigiant kepti. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. 

Man patiko. Lengvas, skanus patiekalas. Nesinorėjo jokio garnyro, duonytės. Jei nepadauginsite sūrio ir grietinėlės, bus nekaloringi ir labai sotūs pietūs. Juk iki Kalėdų taip norisi nuridenti vieną kitą kilogramą, kad nauja suknelę gražiau priglustų :)


Šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/videos/lazanija-be-makaronu/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą