2015 m. spalio 9 d., penktadienis

Moliūgų sriuba su manų kruopomis

     Mes mėgstam trintą moliūgų sriubą. Šį kartą išmėginau Beatos tirštą moliūgų sriubą su manų kruopomis. Skani, sušildanti vėsiais rudens ir žiemos vakarais.


Reikės:
     500g. išvalyto ir nulupto moliūgo;
     2 morkos;
     1 svogūno;
     pusės vištienos krūtinėlės;
     50-100ml grietinėlės;
     4 v. š. manų kruopų;
     30g. sviesto;
     čiobrelio;
     petražolių;
     1l. sultinio;
     druskos ir pipirų.

     Į keptuvę dėkite sviestą ir labai smulkiai supjaustytą svogūną. Lengvai apkepus ten pat sudėkite sutarkuotas arba smulkiai supjaustytas nuluptas morkas. Vištieną supjaustykite kubeliais, padruskinkite ir papipirinkite. Sudėkite į keptuvę ir lengvai apkepkite kartu su daržovėmis. 
     Į puodą, kuriame virsite sriubą, suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą. Įberkite šiek tiek čiobrelio. Sudėkite vištieną su daržovėmis ir užpilkite sultiniu (naminiu arba vandeniu su kubeliu sultinio). Virkite, kol moliūgas suminkštės. Aš viriau kol kubeliai beveik išsileido, man taip skaniau. Suberkite manų kruopas, išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes. Įpilkite grietinėlės ir įberkite kapotų petražolių. Paragaukite ar netrūksta druskos, o gal dar šiek tiek grietinėlės (aš grietinėlės pyliau apie 100ml.). Skanaus. 




Šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/moliugu-sriuba-su-manu-kruopomis/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą