2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Obuolienė su apelsinais ir citrinomis

     Dar vienas obuolienės receptas. Vėl kvepiantis žiemos šventėmis ir laukimu. Citrinos, apelsinai, prieskoniai... Aš įsimylėjusi Kalėdas! 



Reikės:
     3kg. kietesnių obuolių (antaniniai puikiai tinka);
     2kg. cukraus;
     2 apelsinių;
     1 citrinos;
     1 pakelio karšto vyno prieskonių.

     Obuolius gerai nuplaukite. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas (pateiktas svoris, jau nuluptų ir išvalytų obuolių). Supjaustykite stambokais gabalėliais. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite parą laiko vėsiai pastovėti.
     Apelsinus ir citriną gerai nuplaukite su soda. Supjaustykite kubeliais (su visa žievele). Suberkite į obuolius. Supilkite vyno prieskonius, išmaišykite ir dėkite virti. 



     Po užvirimo sumažinkite ugnį iki labai silpnos ir virkite apie 1 valandą. Nugraibykite putas. Retkarčiais pamaišykite. Išvirus supilstykite į švarius stiklainiukus. Atvėsusi obuolienė stengsta, konsistencija panaši į džemo. Tobulai tinka su baltu varškės sūriu! Nuostabus desertas. Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą