Obuolienė su apelsinais ir citrinomis
Dar vienas obuolienės receptas. Vėl kvepiantis žiemos šventėmis ir laukimu. Citrinos, apelsinai, prieskoniai... Aš įsimylėjusi Kalėdas!
Reikės:
3kg. kietesnių obuolių (antaniniai puikiai tinka);
2kg. cukraus;
2 apelsinių;
1 citrinos;
1 pakelio karšto vyno prieskonių.
Obuolius gerai nuplaukite. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas (pateiktas svoris, jau nuluptų ir išvalytų obuolių). Supjaustykite stambokais gabalėliais. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite parą laiko vėsiai pastovėti.
Apelsinus ir citriną gerai nuplaukite su soda. Supjaustykite kubeliais (su visa žievele). Suberkite į obuolius. Supilkite vyno prieskonius, išmaišykite ir dėkite virti.
Po užvirimo sumažinkite ugnį iki labai silpnos ir virkite apie 1 valandą. Nugraibykite putas. Retkarčiais pamaišykite. Išvirus supilstykite į švarius stiklainiukus. Atvėsusi obuolienė stengsta, konsistencija panaši į džemo. Tobulai tinka su baltu varškės sūriu! Nuostabus desertas. Skanaus ;)
Reikės:
3kg. kietesnių obuolių (antaniniai puikiai tinka);
2kg. cukraus;
2 apelsinių;
1 citrinos;
1 pakelio karšto vyno prieskonių.
Obuolius gerai nuplaukite. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas (pateiktas svoris, jau nuluptų ir išvalytų obuolių). Supjaustykite stambokais gabalėliais. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite parą laiko vėsiai pastovėti.
Apelsinus ir citriną gerai nuplaukite su soda. Supjaustykite kubeliais (su visa žievele). Suberkite į obuolius. Supilkite vyno prieskonius, išmaišykite ir dėkite virti.
Po užvirimo sumažinkite ugnį iki labai silpnos ir virkite apie 1 valandą. Nugraibykite putas. Retkarčiais pamaišykite. Išvirus supilstykite į švarius stiklainiukus. Atvėsusi obuolienė stengsta, konsistencija panaši į džemo. Tobulai tinka su baltu varškės sūriu! Nuostabus desertas. Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą