2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Kopūstų mišrainė žiemai




     Labai skani mišrainė. Tobula mano skoniui. Ačiū Neringai už puikų receptą. Gaminu jau keli metai iš eilės. 
     Originalą truputėlį pakeičiau. Pas mus ne visi valgo paprikas, todėl jų nededu (įdedu daugiau morkų). Ir pilu šiek tiek mažiau acto, nes man per rūgštu visa stiklinė.

Reikės:
     2,5kg. baltagūžių kopūstų;
     0,5kg. morkų;
     0,5kg. svogūnų;
     0,5kg. paprikų;
     1 stiklinė aliejaus;
     1 stiklinė 9% acto ;
     150g. cukraus;
     1,5 v. š. druskos.

     Daržoves nuvalykite ir nuplaukite (pateiktas svoris jau nuvalytų daržovių). Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Aš turiu labai patogią pjausyklę, kuri gražiai supjausto šiaudeliais. Su peiliu pjaustyti ilgas darbas. Šį kartą gaminau iš trigubos normos, todėl pasitelkiau į pagalbą virtuvinį kombainą (jis pjausto smulkiau, bet mums patiko ir taip). Kartu sutarkavau svogūnus ir morkas. Jei dėsite, susmulkinkite paprikas.
     Dubenėlyje sumaišykite actą, aliejų, cukrų ir druską. Supilkite ant daržovių ir gerai pamaigykite, patrinkite rankomis. Daržovės suminkštės ir išleis daug savo sulčių. Paruoštą mišrainę sudėkite į švarius stiklainiukus, kad neliktų oro. Laikykite vėsioje vietoje. Skanaus.




Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vakavimas-konservavimas/kopustu-misraine-ziemai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą