2015 m. spalio 30 d., penktadienis

Suši maki



     Nesu didžiulė žuvies mėgėja, labiau mėsytę mėgstu. Na, bet skaniai paruoštai lašišai, rūkytai žuvytei ir sušiams negaliu atsispirti. Kaip ir mano sūnelis. Jis suši pirmą kartą paragavo 2 metukų ir iki šiol, tai jo vienas mėgiamiausių patiekalų. Retkarčiais juos pasigaminam ir namuose. Atrodo sudėtinga, bet tikrai taip nėra. Pasigaminkite ir Jūs ;)


Reikės:
     5-6 jūros dumblių lapai;
     2 nepilnų puodelių suši ryžių;
     3 v. š. ryžių acto;
     1 a. š. druskos;
     2 v. š. cukraus.
Įdarui:
     žuvies (sūdyta arba rūkyta lašiša, krabų lazdelės, krevetės, ikrai...);
     agurko, paprikų, avokado ar kitų mėgiamų daržovių.


     Ryžius labai gerai nuplaukite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių nuvarvėti. Supilkite į puodą ryžius ir užpilkite vandeniu (nepilnam puodeliui ryžių, pilnas puodelis vandens). Užvirus sumažinkite ugnį iki labai silpnos ir virkite ~10 minučių. Kol virsite neatidenkite puodo. Baigus virti apklokite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
     Mažame puodelyje pakaitinkite actą su cukrumi ir druska, kol ištirps. Atidenkite ryžius, po truputėlį šlakstykite acto mišiniu ir atsargiai maišykite medine mentele.
     Daržoves ir žuvį susipjaustykite pailgais gabalėliais. 
     Ant bambukinio kilimėlio horizontaliai dėkite dumblio lapą blizgiąja puse į apačią. 4/5 lapo padenkite plonu ryžių sluoksniu. Per vidurį horizontaliai dėkite pora gabalėlių žuvies, daržovių, jei norite aštriau patepkite visabi krienais. Nepadengtą ryžiais lapo kraštą lengvai pašlapinkite, kad jis suminkštėtų ir priliptų sukant.  Kilimėlio pagalba susukite. Puikus pagalbinis video: https://www.youtube.com/watch?v=yGG01tj9wi4




     Sušius gaminkite iš savo mėgiamų ingredientų, kiekvieną kartą keiskite, išmėginkite naujus skonius.  Patiekite su sojų padažu, marinuotu imbieru, visabi krienais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą