2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

Bulvių ir moliūgų plokštainis



     Koks gražus ruduo... Tiek daug skanių gėrybių sodai ir daržai priaugino. 
Moliūgų taip pat netrūksta. Todėl privaloma jais pagardinti savo virtuvę. Mes labai mėgstame moliūgų sriubą, ypač mažasis. Puiki daržovė troškiniams. Šiandien - jau ne kartą keptas puikus, geltonas bulvių ir moliūgų plokštainis.

     Reikės:
1kg. nupluptų bulvių;
500g. nulupto be sėklų moliūgo;
1 svogūno;
2 nedidelių kiaušinių;
300ml. pieno;
150g. šalto rūkymo lašinukų;
druskos, pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių.

     Bulves ir moliūgą sutarkuojame. Lašinukus smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol iš lašinukų išsiskirs riebalai. Tada sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepiname. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į bulvių ir moliūgų tarkius. Išmaišome, supilame užvirintą pieną ir spirgučius. 
     Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo formą arba mažesnes formeles ištepame riebalais (sviestu arba aliejumi) ir supilame paruoštą masę. Kepame apie 1 valandą, kol gražiai paruduos.
     Patiekiame pagal skonį su grietine, pienu, kefyru, kiti dar papildomai spirgučių ant viršaus nori... Kaip kam patinka. Labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą