2015 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Obuolienė pagal aktorę Larisą Kalpokaitę


     Beatos laidoje aktorė Larisa Kalpokaitė papasakojo apie savo mėgiamą obuolienę. Su Beata aikčiojo, kokia ji skani. Neatsispyriau pagundai ir išbėgau pirkti obuolių.

Reikės:
     1kg kietesnių obuolių;
     1kg cukraus;
     1 apelsino;
     1 citrinos;
     1 pakelio prieskonių skirtų karštam vynui (arba 3 lazdelių cinamono, šiek tiek kardamono ir gvazdikėlių).

     Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite neplonomis skiltelėmis. Užpilkite cukrumi ir palikite vieną parą pastovėti.
     Apelsinus ir citrinas gerai nuplaukite su soda. Nulupkite odeles ir jas supjaustykite gabalėliais. Citrusų odelės uogienei suteiks nepakartojamo aromato. Į obuolius sumeskite žieveles ir prieskonius (iš prieskonių mišinio vynui, aš išrinkau kvapiuosius pipirus, jų nedėjau). 



     Dėkite puodą ant ugnies ir virkite. Nugraibykite putas. Virkite iki tol, kol sirupas pasidarys tirštas gintaro spalvos, obuolių skiltelės bus skaidrios, bet sveikos, neištižę. 



     Aš viriau iš dvigubos normos, išėjo 5 puslitriniai stiklainiukai. 
     Obuoliai šiek tiek nuvylė. Ėmiau tikrai kietus, bet kai pradėjau lupti, kai kurių vidus buvo šiek tiek rusvokas, minkštokas. Todėl verdant šiek tiek sukrito. Bet iš esmės obuolienė labai labai patiko. Tokia...... na sunku net apsakyti. Kalėdinė. Sirupas be galo saldus su daugybe poskonių. Puikiai paskanins blynelius, skrebučius, sūrį... 
     Kitais metais tikrai dar virsiu. Tik obuoliukus labai kietus ir LABAI sultingus imsiu. Taip pat svarbu nepjaustyti per plonai. Skiltelės turi būti storokos.




     

1 komentaras:

  1. Pati nuostabiausia obuolienė. Kiekvienais metais verdu ir toliau virsiu

    AtsakytiPanaikinti