Vištiena užkepta obuoliais ir šonine
Labai labai mėgstu vištienos patiekalus. Pati skaniausia mėsa. Kepsneliai, suktinukai, kepta višta, maltinukai, troškiniai... Aišku pati skaniausia dalis, šlaunelės. Išlieka sultingos, kad ir kaip gamintum. Šis patiekalas labai seniai nužiūrėtas keliuose bloguose: pas Aguonelę, Širšių lizde. Ilgai laukęs eilėje, jis atėjo ir į mano virtuvę.
Reikės:
6 vištienos šlaunelių be kaulo ir odos;
didelio svogūno;
obuolio;
poros juostelių šoninės;
200g. grietinėlės;
šiek tiek balto sauso vyno;
petražolių arba čiobrelio;
šiek tiek aliejaus ir sviesto;
garstyčių, druskos, pipirų.
Vištieną nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalėliais ir užberkite druska, pipirais, garstyčiomis. Įtrinkite ir palikite porai valandų pasimarinuoti (geriausiai per naktį).
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite sviesto ir apkepkite vištienos gabalėlius. Išimkite ir sudėkite į kepimo formą.
Tada į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytus šoninės gabalėlius ir pakepkite kol išsiskirs riebaliukai. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite kol gražiai pagels. Sudėkite kubeliais supjaustytą obuolį ir dar kelias minutes pakepkite. Dabar laikas supilti vyną, leiskite nugaruoti. Supilkite grietinėlę ir susmulkintas petražoles. Paragaukite, jei trūksta paskaninkite druska ir pipirais. Viską supilkite ant vištienos, dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20min. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą