Greitas rabarbarų pyragas
Tikrai super greitas ir labai skanus pyragas. Keptas jau daugybę kartų su rabarbarais, obuoliais, braškėmis... visų labai mėgiamas. Kol dar džiugina rabarbarų derlius, pyragas su jais.
Nedidelei kepimo formai reikės:
3 kiaušinių;
1 stiklinės miltų;
1 nepilnos stiklinės cukraus;
1/2 a. š. kepimo miltelių (arba nugesintos sodos);
1 a. š. vanilinio cukraus;
300 g. rabarbarų (šį kiekį aš reguliuoju - obuoliukų dedu daugiau, rabarbarų mažiau, nes labai rūgštūs).
Į dubenį mušame kiaušinius ir išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Vanilinį cukrų ir miltus po truputį beriame į kiaušinių masę. Išmaišome iki vientisos masės.
Rabarbarus nuplauname, nulupame ir susmulkiname.
Į kepimo forma tiesiame kepimo popieriaus. Supilame pusė paruoštos masės, tolygiai paskirstome rabarbarus ir užpilame likusia mase.
Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min. Tikriname mediniu pagaliuku, jei įsmeigus ir ištraukus jis lieka sausas, tai ženklas, kad pyragas jau iškepė.
Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/greitas-rabarbaru-pyragas.html
3 kiaušinių;
1 stiklinės miltų;
1 nepilnos stiklinės cukraus;
1/2 a. š. kepimo miltelių (arba nugesintos sodos);
1 a. š. vanilinio cukraus;
300 g. rabarbarų (šį kiekį aš reguliuoju - obuoliukų dedu daugiau, rabarbarų mažiau, nes labai rūgštūs).
Rabarbarus nuplauname, nulupame ir susmulkiname.
Į kepimo forma tiesiame kepimo popieriaus. Supilame pusė paruoštos masės, tolygiai paskirstome rabarbarus ir užpilame likusia mase.
Dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min. Tikriname mediniu pagaliuku, jei įsmeigus ir ištraukus jis lieka sausas, tai ženklas, kad pyragas jau iškepė.
P.s. Taip geltonai nudažė kaimiški kiaušiniai.
Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/greitas-rabarbaru-pyragas.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą