2015 m. gegužės 20 d., trečiadienis


Keksiukai su konservuotais persikais ir rikota

     Romantiškiems pusryčiams ieškojau tobulo keksiukų recepto ir pas Beatą aptikau štai šį. Komentarai žadėjo nuostabius rezultatus ir tikrai nenusivyliau. Šilti jie tiesiog tirpo burnoje. 

 12 keksiukų reikės:

  • 250 g rikotos
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g lydyto sviesto
  • ½ citrinos žievelių
  • 200 g miltų
  • 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 nedidelė (400 g) skardinė konservuotų persikų

     Į dubenį sudedame rikotą, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir viską išmaišome iki vientisos masės. Supilame lydytą sviestą, įberiame nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles ir išmaišome. 
     Miltus sumaišytus su kepimo milteliais įsijojame į rikotos masę.
     Persikus išimame iš sirupo ir supjaustome skiltelėmis.
     Į keksiukų kepimo formą dedame popierines keksiukų formeles. Į jas dedame po du šaukštus tešlos ir įspaudžiame po 2-3 persikų skilteles. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min.


     Kadangi ruošiau romantiškus pusryčius, keksiukus nusprendžiau papuošti. Kremui naudojau plombyro skonio varškę, o ant viršaus įtaisiau po aromatingos braškės gabalėlį.






Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą