2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Smidrų pyragas

     Nesu didelė smidrų mėgėja. Bet retkarčiais į meniu įterpiu kelis patiekalus su jais. Pas Beatą tinklaraštyje aptikau šį smidrų tortą/pyragą. Produktų derinys man labai patiko, panašius pyragus esu kepusi, tik be smidrų. O šaldytuve gulėjo saują užmirštų smidrų. Greitas, skanus patiekalas.



Reikės:
     250g sluoksniuotos bemielės tešlos;
     1 kiaušinio;
     2 česnako skiltelių;
     120ml grietinėlės;
     50g sūrio (parmezano, fermentinio ar kito, kokį mėgstate);
     150g kumpio;
     žalumynų (krapų, petražolių arba mėtų jeigu patinka;
     pipirų.

     Pradedame nuo smidrų. Dedame į verdantį vandenį ir verdame 5 minutes. Išimame į šaltą vandenį ir atvėsiname. Nusausiname.
     Išplakame kiaušinį su grietinėle, dedame susmulkintą česnaką ir sūrį. Įberiame pipirų.
     Imame tešlą ir plonai iškočiojame. Formuojame pyragą. Išsipjauname apskirimą arba keturkampį. Aplinkui apipjauname paliekant nedidelį kraštelį, bet pjauti tik tiek, kad paliktų žymė, o ne atsiskirtų. Vidurį subadome šakute. Jei liko tešlos aplinkui apdėliojame tešlos juostelėmis. Bus aukštesnis kraštelis ir įdaras neišbėgs. Tešlą dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 5 minutes. Tiek tiek, kad pyrago pagrindas pradėtų kepti ir kilti.
     Po 5 minučių pagrindą ištraukiame. Vidurį suplojame, o kraštus reikia palikti palikusius. Jie sulaikys įdarą. Viduryje dedame kumpį, dėliojame smidrus, užberiame žalumynų ir užpilame grietinėlės mase. Dedame atgal į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.  




Šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/smidru-tortas-pyragas/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą