2015 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

Lietiniai pyragėliai

     Puikus atradimas! Receptūra paprasta, kaip lietiniams blyneliams. O skonis, kaip plikytų pyragaičių. Galima valgyti vienus, aplieti uogomis, šokoladu, karamele... Įdaryti varkės kremu ar pikantišku įdaru.





12-ai pyragėlių reikės:
     120gr. miltų;
     2 kiaušiniai;
     230ml. pieno;
     žiubsnelis druskos;
     1 a. š. cukraus.

     Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame druską ir cukrų. Paplakame ir suberiame miltus. Išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Po truputį pilame pieną ir plakame, kol tešla bus kaip lietinių, gan skysta ir vientisa. 
     Tešlą supilstome į keksiukų kepimo formą. Nepilkite iki pat viršaus, kepant tešla labai pakils. Ir kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po 15 minučių temperatūrą sumažiname iki 150-180 laipsnių ir kepame dar 15-18 minučių.


     Labai lengai pagaminama, nereikia stovėti prie keptuvės, o rezultatas stebina. Verta išbandyti ;)





Šaltinis: http://irri-style.blogspot.com/2013/03/lietiniu-pyrageliai-bandeles-kaip.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą