2015 m. liepos 8 d., trečiadienis

Sprandinės kepsnys "Armonika"


     Prieš keletą metų keptas ir nepelnytai užmirštas kepsnys. Labai aromatingas, sultingas ir gan lengvai pagaminamas. Vietoje sprandinės galima naudoti kiaulienos nugarinę, kas labiau patinka. Daržoves galite keisti pagal savo skonį , taip pat sūrių rūšis.

Reikės:
     1,5 kg. kiaulienos sprandinės;
     didelio pomidoro;
     pakelio rūkyto sūrio;
     gabalėlio mocarelos sūrio;
     didelio svogūno;
     kelių skiltelių česnako;
     majonezo;
     druskos;
     prieskonių: mairūno, kmynų, paprikos miltelių, sausų garstyčių miltelių, pipirų. 

    Sprandinę nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite 1,5 cm. juostelėmis, tik nepjaukite iki galo. Turite tik įpjauti, kad maždaug 2 cm liktų nepjauta. Tada mėsą iš visų pusių įtrinkite prieskoniais. 
     Pomidorą, svogūną ir mocarelą supjaustykite griežinėliais.
     Kiekvieną įpjovimą patepkite majonezu. Dėkite pomidoro, svogūno, sūrio. Į vieną įpjovimą dėkite vienos rūšies sūrį, į kitą jau kitos rūšies.
     Kai susluoksniuosite visą mėsą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užbarstykite traiškytu česnaku.
     Apvyniokite kepimo folija, dėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją.



P.S. kai turiu laiko, aš įtrinu mėsą prieskoniais ir leidžiu pasimarinuoti. 

Skanaus !!!




Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/armonika-is-sprandines/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą