2015 m. liepos 14 d., antradienis

Lediniai - šokoladiniai bananai


     Vasara, karšta, taip norisi ledų... Sūnelis vis prašo ir prašo, mama ledų. Mano šios vasaros atradimas- šaldyti bananai. Sūnelis juos valgo, kaip pačius skaniausius ledus. Dažniausiai užšaldau be nieko, o kartais palepinu ir aplieju šokoladu. 
     Bananus galima visiškai sušaldyti, kaip ledukus. Arba tik labai gerai atšaldyti, kad būtu pradėję šalti, bet ne kieti (man tokie patinka labiau).

Reikės:
     2 bananų;
     plytelės šokolado;
     pabarstukų/kokoso drožių (gražiau, bet nebūtina);
     4 pagaliukų.

     Bananus nulupkite ir perpjaukite pusiau. Atsargiai užsmeikite ant pagaliukų. Pagaliukai gali būti mediniai nuo ledų, plastmasiniai. Tik ne per ploni, kad vaikui būtų patogu laikyti ir ne per stori, kad neįtrūktų banano gabalėlis. Taip persmeigtas banano puseles dėkite į šaldymo kamerą maždaug valandai, jei norite ne itin sušalusių.



     Po valandos garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Imkite bananus, merkite į šokoladą, apibarstykite pabarstukais ir duokite vaikams. 



     Keletas pastebėjimų. Bananai šalti, todėl aplietas šokoladas labai greitai stengsta. Pabarstukus barstykite kuo greičiau, nes po kelių akimirkų jie jau nebeprilips.
     Galima taip papuošti ir nešaldytus bananus, tikrai puikus desertas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą