2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Varškės spurgos



Reikės:
     200 g. varškės;
     1 kiaušinio;
     1 kiaušinio trynio;
     3 v. š. cukraus;
     1 a. š. vanilinio cukraus;
     1 v. š. degtinės;
     1 a. š. kepimo miltelių;
     ~150 g. miltų;
     aliejaus virimui;
     cukraus pudros (apibarstymui).

     Varškę pertrinkite per sietelį arba gerai ištrinkite šakute. Aš dažniausiai naudoju pyragams skirtą varškę, ji be gumulėlių. Tada įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Į varškės masę pilkite degtinę ir įsijokite miltus. Miltų nepilkite visų iš karto, dalimis. Vis išmaišykite ir žiūrėkite kokio tirštumo tešla jums tinkamiausia. 
     Kuo mažiau miltų, tuo tešla lipnesnė, sunkiau formuoti, bet spurgytės minkštesnės. Aš dažniausiai darau su 150-180g. miltų ir formuoju rutuliukus drėgnomis rankomis. Spurgos iškepa labai skanios ir minkštos. Jei darysite su mažiau miltų, tada formuokite su šaukšteliais, dėliojant tešlą nuo vieno šaukštelio ant kito. 
     Spurgytes kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Iškepusias dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.
     

     P. s. Kartais kepu mažas spurgytes, o kartais dideles spurgas. Aliejus turi būti ne per karštas, kas spurgos gerai iškeptų viduje ir neapdegtų išorėje. 


   

Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/varskes-patiekalai/varskes-spurgytes.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą