Rytinis skrebutis su rikota ir šilauogėmis
Lengvi, kvapnūs, vasariški pusryčiai...
Reikės:
nedidelio prancūziško batono;
250 g indelio rikotos sūrio;
poros saujų šilauogių/kitų mėgstamų uogų;
1 š. v. sviesto;
2 v.š. skysto medaus/klevų sirupo;
šiek tiek mėtos lapelių.
Prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis ir plonai iš abiejų pusių aptepkite sviestu. Apkepkite keptuvėje arba orkaitėje kol gražiai paruduos.
Ant skrebučių dėkite po šaukštą rikotos ir apšlakstykite medumi. Ant viršaus uždėkite nuplautas ir nusausintas šilauoges. Papuoškite mėtos lapeliais. Skanaus.
P. s. Labai skanu su braškėmis. Prancūzišką batoną galima pakeisti itališka ciabatta, bandelėmis, paprastu batonu.
Reikės:
nedidelio prancūziško batono;
250 g indelio rikotos sūrio;
poros saujų šilauogių/kitų mėgstamų uogų;
1 š. v. sviesto;
2 v.š. skysto medaus/klevų sirupo;
šiek tiek mėtos lapelių.
Prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis ir plonai iš abiejų pusių aptepkite sviestu. Apkepkite keptuvėje arba orkaitėje kol gražiai paruduos.
Ant skrebučių dėkite po šaukštą rikotos ir apšlakstykite medumi. Ant viršaus uždėkite nuplautas ir nusausintas šilauoges. Papuoškite mėtos lapeliais. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą