2015 m. liepos 13 d., pirmadienis

Cukinijų ir vištienos blyneliai


     Vasarą labai dažnai kepu cukinijų blynelius. Man jie labai patinka. Kepu iš visai jaunučių su visa žievele. Tada jie būna labai gražūs, vasariškai žali. Ir iš labai didelių. Tik tada žinoma reikia nulupti odelę ir išvalyti sėklas. 
     Šį kartą blyneliai su vištiena.

Reikės:
     600 g. cukinijų;
     pusės vištienos krūtinėlės;
     2 česnako skiltelių/nedidelio svogūno;
     2 v. š. grietinės;
     1 puodelio miltų;
     2 kiaušinių;
     druskos, pipirų/ kitų mėgiamų prieskonių.

     Vištieną nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir palikite.
     Cukinijas nuplaukite, jei didesnės išvalykite sėklas ir nulupkite odelę. Sutarkuokite "burokine tarka", įspauskite česnaką, supilkite paplaktus kiaušinius, sudėkite grietinę ir prieskonius. Išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. 



      Vištienos gabalėlius pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Suberkite į cukinijų masę ir išmaišykite. Kepkite blynelius ant nedidelės ugnies, kol gražiai paruduos.

      Mažasis mano valgo su grietine, aš su kefyru, galima su pomidorais ir t.t. Skanaus ;)







Šaltinis: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=1280

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą