2015 m. liepos 12 d., sekmadienis

Greita pica minutėlė

     Puiki, greita tešla picai. Labai labai ačiū Ilonai už tokį gerą receptą. Kepta pagal šį receptą jau labai daug kartų ir nei karto nenusivyliau.



Reikės:
     2 st. miltų;
     2 v. š. aliejaus;
     1 v. š. medaus;
     1/3 st. šilto vandens;
     1,5 a. š. sausų mielių;
     česnako miltelių/picos prieskonių;
     žiubsnelis druskos.

     Į šiltą vandenį dėkite medų ir maišykite kol ištirps. Supilkite mieles, išmaišykite ir minutei šiltai palikite. Dubenyje persijokite miltus, supirkite aliejų, suberkite prieskonius ir supilkite suputojusias mieles. Užminkite tešlą ir palikite kol pasiruošite produktus įdarui.
     Tešlą iškočiokite, patepkite alyvuogių aliejumi ir pomidorų padažu. Išdėliokite įdarą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to ar pica plonytė, ar šiek tiek storesnė.

     Įdaras priklauso nuo to, ką jūs mėgstate. 
Mano šeima labai mėgsta Havajų picą, todėl kepu su karšto rūkymo arba virtu kumpiu ir ananasais. 
Soti pica su dešrelėmis, trupučiu šalto rūkymo šoninės, marinuotų agurkų ir svogūno (kartais dar šiek tiek konservuotų žirnelių.
Labai skanu su rūkyta arba kepta vištiena.
Ir t.t.

Variantų begalės, bet žinoma vienas iš svarbiausių ingridientų SŪRIS. Juo pica apibarstau šiek tiek vėliau, kai pica jau pakepusi apie 10 min. Nes tada sūris neperkepa, o tik skaniai išsilydo.

P. S. Vandens man kartais reikia šiek tiek daugiau. Priklausomai nuo miltų. Žiūrėkite, kad tešla būtų maloni, elastinga.
Deja nuotrauka tik tokia, nes dažniausiai kepu nemažai kompanijai kelias picas. Bent iš dvigubos tešlos normos. Tempas didelis, fotografijoms pritrūksta laiko ir papildomų rankų :)



Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com/blogas/mielines-mini-picos-minutele/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą