2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Salotos su lašiša ir persimonais


     Labai spalvingos, šventiškos, netgi egzotiškos salotos. Man patinka salotos su uogomis, vaisiais, todėl ir šios salotos nenuvylė. Stalo puošmena.

Reikės:
400g. lašišos didkepsių arba file;
persimono;
2 didelių saujų mėgiamų salotų mišinio;
2 saujų granatų sėklų;
saujos išlukštentų pistacijų riešutų;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
pusės citrinos sulčių;
druskos, pipirų, žuvies prieskonių.

Lašišą įtrinkite mėgiamais prieskoniais (aš naudojau šiek tiek žuvies prieskonių su žolelėmis ir česnakinių pipirų), druska. Jei turite laiko, kelias valandas palikite pastovėti. Apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, abi puses po ~5 minutes (priklausomai nuo gabalėlių storio).
Salotas nuplaukite, jei reikia supjaustykite ir dėkite į didelę lėkštę. Persimono odelę nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant salotų. Lašišą galite padalinti mažesniais gabalėliais ir sudėti ant salotų.
Padažui: dubenėlyje išspauskite citrinos sultis, įpilkite aliejaus, įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Aš dažnai dar įdedu šiek tiek medaus. Padažu apšlakstykite salotas. Ant viršaus užberkite kapotų pistacijų riešutų ir granatų sėklų. Skanaus.

Šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/videos/beatos-virtuve-lasisos-salotos-su-persimonais/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą