2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Keksiukai su nutella



12 keksiukų reikės:
     140g. minkšto sviesto;
     ~150g. cukraus;
     3 kiaušinių;
     200g. miltų;
     2 nubrauktų a. š. kepimo miltelių;
     1 a.š. vanilinio cukraus;
     žiubsnelis druskos;
     12 a. š. nutellos. 


     Minkštą sviestą iki purumo išplakite su cukrumi. Po vieną į sviesto masę įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. Persijokite miltus su vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Įmaišykite į kiaušinių ir sviesto masę.
     Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines keksiukų formeles (sijonelius). Visą tešlą padalinkite į 12 formelių. Ant viršaus uždėkite po 1 arbatinį šaukštelį nutelos kremo ir dantų krapštuku lengvai pamaišykite. 
     Dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite ~20 minučių.

     Mano vaikams (savam, dukterėčiai) norisi ant keksiukų kremo. Taigi, laukiant baltutės žiemos, keli keksiukai buvo su baltu, kaip sniegas kremu ir papuošimais. Kremą dažniausiai gaminu iš maskarponės sūrio, grietinėlės ir cukraus pudros, o kartais iš grietinėlės sūrelio ir cukraus pudros. Puikiai tinka ir desertinė varškė (man asmeniškai labai skanu su plombyro skonio desertine varškute, ne taip riebu, saldu ir labai skanu).





Šaltinis: http://aguonele.blogspot.lt/2013/08/keksiukai-su-nutella.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą