2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Blyneliai su menke



Reikės:
     1 didelės menkės file (mano buvo 400g.);
     2 virtų morkų (trumpai apvirtų);
     2 kiaušinių;
     3 kaupinų šaukštų majonezo;
     2 šaukštų krakmolo;
     druskos, pipirų (jei norite mėgiamų žuvies prieskonių);
     krapų arba petražolių.

  Žuvį nuplaukite ir išrinkite kaulus, jei yra. Supjaustykite nedideliais gabaliukais. Užberkite prieskonių, druskos, pipirų. Sudėkite morkas sutarkuotas stambia tarka. Įdėkite majonezo, išmaišykite ir palikite bent porai valandų pasimarinuoti. Aš palikau šaldytuve visą naktį. 
     Supilkite paplaktus kiaušinius, suberkite krakmolą, žalumynus ir gerai išmaišykite. 
     Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
     Patiekite su bulvių koše, bulvėmis, grikiais... ir salotomis. Skanaus.

P. s. Tokius blynelius kepu ir su vištienos file, labai skanu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą