Blyneliai su menke
Reikės:
1 didelės menkės file (mano buvo 400g.);
2 virtų morkų (trumpai apvirtų);
2 kiaušinių;
3 kaupinų šaukštų majonezo;
2 šaukštų krakmolo;
druskos, pipirų (jei norite mėgiamų žuvies prieskonių);
krapų arba petražolių.
Žuvį nuplaukite ir išrinkite kaulus, jei yra. Supjaustykite nedideliais gabaliukais. Užberkite prieskonių, druskos, pipirų. Sudėkite morkas sutarkuotas stambia tarka. Įdėkite majonezo, išmaišykite ir palikite bent porai valandų pasimarinuoti. Aš palikau šaldytuve visą naktį.
Supilkite paplaktus kiaušinius, suberkite krakmolą, žalumynus ir gerai išmaišykite.
Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą