Kalėdiniai meduoliai
Šį receptą radau "supermamos" platybėse. Meduoliai puikūs. Juos su mažuoju kepame ir puošiame jau keletą metų. Ant eglutės kabiname. Tapo labai gražia, jaukia, ypatinga Kalėdų tradicija.
Reikės:
450g. miltų;
2 kiaušinių;
100g. kepinių margarino;
150g. cukraus (dedu rudą);
100g. medaus (tinka ir dirbtinis);
2 a. š. nugesintos sodos;
meduolių prieskonių mišinio.
Dubenyje paplakite kiaušinius, suberkite cukrų, medų ir ištirpintą margariną. Įberkite prieskonių pagal skonį. Aš beriu kelis arbatinius šaukštelius (skonis švelniai prieskoninis). Galima berti ir daugiau, jei patinka intensyvesnis skonis. Išmaišykite ir statykite dubenį ant garų vonelės (puodo su silpnai verdančiu vandeniu). Maišykite kol ištirps cukrus. Nukelkite nuo puodo ir supilkite nugesintą sodą. Masė turėtų suputoti. Tada suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ~1cm storio lakštą ir išspauskite norimas formeles. Kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai iškils. Neperkepkite.
Puoškite baltu ar juodu šokoladu ir įvairiaspalviais pabarstukais, kokosų drožlėmis....
Arba pasigaminkite glajų. 1 kiaušinio baltymas, 150g. cukraus pudros, šiek tiek citrinos rūgštelės. Viską išsukite, jei per skysta įberkite dar šiek tiek cukraus pudros.
P. s. Jei meduolius laikysite ilgiau, sudėkite į dėžutę, įdėkite skiltelę obuolio ir uždenkite. Obuolys atiduos meduoliams drėgmę, meduoliai išliks minkšti ir labai skanūs.
P. s. Jei meduolius laikysite ilgiau, sudėkite į dėžutę, įdėkite skiltelę obuolio ir uždenkite. Obuolys atiduos meduoliams drėgmę, meduoliai išliks minkšti ir labai skanūs.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą