2015 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Traški vištiena






     Seniai planavau taip kepti vištieną, bet vis baugino mintis, kad dribsniai aliejuje sudegs. Bet iškepė tikrai labai skanūs, traškūs kepsneliai. Sulaukė labai daug valgytojų pagyrų.

Reikės:
     500g. vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos;
     2 šaukštų graikiško jogurto arba šiek tiek kefyro;
     2 kiaušinių;
     kelių saujų nesaldžių kukurūzų dribsnių;
     100g. miltų;
     įvairių žolelių prieskonių;
     druskos, pipirų;
     aliejaus kepimui.

     Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nestoromis juostelėmis arba kepsneliais. Apibarstykite prieskoniais, druska, įdėkite jogurto ir išmaišykite. Palikite šaltai šiek tiek pasimarinuoti.
     Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius, kitame suberkite šiek tiek patrintus kukurūzų dribsnius. Vištieną apibarstykite miltais ir permaišykite rankomis, kad visi gabalėliai pasidengtų miltais. 
     Imkite vištienos gabalėlius, merkite į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite kukurūzų dribsniuose ir kepkite įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Skanaus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą