2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Krevečių vėrinukai

 
Reikės:
     400g. gliaudytų karališkų krevečių.
Marinatui:
     citrina;
     2  česnako skiltelių;
     50 g medaus;
     40 ml alyvuogių aliejaus;
     15 ml sojų padažo;
     druskos ir pipirų.
+medinių iešmelių. 

  Iš citrinos išspauskite sultis, įspauskite česnako skilteles ir sumaišykite su kitais marinatui skirtais ingridientais. 
     Įpjaukite krevečių nugarėles ir išimkite tamsią žarnelę. Nuplaukite. Į marinatą sudėkite krevetes ir marinuokite šaldytuve 1 valandą. 
     Medinius iešmelius reikia pamirkyti vandenyje, kad kepant nesudegtų (bent 15 min). 
     Marinuotas krevetes suverkite ant iešmelių ir kepkite lauko kepsninėje ant grotelių arba orkaitėje griliaus rėžimu, neilgai tik gražiai apkeps (apie 10 min).


     Patiekite su ryžiais ir lengvomis salotomis. O dar vyno taurė šalia... Nuostabus romantiškas vasaros vakaras.



     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą