2015 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

Lietiniai blynai


     Pas Beatą aptikau puikų lietinių blynų receptą. Dalinuosi.

Reikės:
     2 kiaušinių;
     2 v. š. cukraus;
     2 v. š. aliejaus;
     4 v. š. pieno;
     200g. miltų;
     400ml. šalto vandens;
     žiupsnio druskos.

     Kiaušinius paplakame su cukrumi, druska, pienu ir aliejumi. Įsijojame miltus ir užmaišome tirštą tešlą. Tada po truputį pilame šaltą vandenį vis gerai išmaišydami. Vandens reikia maždaug 320-400ml. Aš visada pilu 400ml ir palieku tešlą pusvalandžiui pabrinkti, tada tešla tikrai nebūna per skysta.
     Įkaitintoje keptuvėje kepame didelius ir gražius lietinius blynelius. Jei blynai prie keptuvės limpa ar dega, keptuvę lengvai patepkite aliejumi. 

     Valgome su uogiene, šviežiomis trintomis uogomis, klevų sirupu... Beata štai su citrina, sviestu ir cukrumi skanavo. 

     Aš dažnai į tokius blynus dedu įdarą, suvynioju ir apkepu. Bet tai jau kituose receptuose ;)




Šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/recipes/lietinis-blynas-blynauskas/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą