Pomidorų padažas
Pas puikią "blogerę" Iloną radau pomidorų padažo receptą. Prisipažinsiu, pomidorų padažo dar nebuvau virusi. Labai dvejojau, bet nusprendžiau pamėginti. Dariau tik iš 1/3 normos. Paragavau, patiko ir išsiviriau didžiulį puodą.
Taigi, reikės:
3kg. pomidorų;
5 galvučių svogūno;
2 galvučių česnako;
4 saldžiųjų paprikų;
1 čili pipiro;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
220g. cukraus;
60g. druskos;
150g. obuolių acto;
1/2 a. š. cinamono;
juodųjų pipirų;
kelių lauro lapų;
dideles saujos įvairių žalumynų: petražolių, bazilikų, kalendrų ir t.t.
Pirmiausia pasiruoškite didelį puodą, nuplaukite daržoves. Pomidorams išpjaukite šerdis ir stambiai supjaustę dėkite į puodą. Galite nublarširuoti, jei pomidorai dideli ir jus erzina odelės. Bet pomidorų padažas bus trinamas, todėl jos nelabai jausis. O pas mane dauguma pomidorų buvo smulkūs, todėl apie blanširavimą nei negalvojau :D
Svogūnus nulupkite supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite pas pomidorus. Išvalytas ir stambiai supjaustytas paprikas ten pat.
Jei norite aštresnio pomidorų padažo čili pipiriuką sudėkite su sėklomis, o jeigu švelnesnio - išimkite sėklas.
Į puodą taip pat sudėkite lauro lapus ir žalumynus (aš dėjau petražoles ir bazilikus), supilkite aliejų, druską, cukrų. Uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies apie pusvalandį.
Po pusvalandžio į puodą suberkite nuluptas česnako skilteles, cinamoną ir įmalkite juodųjų pipirų. Virkite dar apie 1 valandą (pirmą kartą viriau trumpiau, antrą kartą visas virimas truko apie 2 valandas, man labiau patiko kai ilgiau virtas).
Po valandos į puodą supilkite obuolių actą ir pavirkite dar apie 7 minutes. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu) ir supilstykite į stiklainiukus.
P.s. tikrai skanus padažas. Jau kepiau picas, planuoju dėti į troškinius, balandėlius, kepant tefteliukus ir t.t.
Šaltinis: http://www.maistoklubas.lt/cgblog/249/Pomidoru-padazas.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą