2015 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Pomidorų padažas



     Pas puikią "blogerę" Iloną radau pomidorų padažo receptą. Prisipažinsiu, pomidorų padažo dar nebuvau virusi. Labai dvejojau, bet nusprendžiau pamėginti. Dariau tik iš 1/3 normos. Paragavau, patiko ir išsiviriau didžiulį puodą.

Taigi, reikės:
     3kg. pomidorų;
     5 galvučių svogūno;
     2 galvučių česnako;
     4 saldžiųjų paprikų;
     1 čili pipiro;
     1 v. š. alyvuogių aliejaus;
     220g. cukraus;
     60g. druskos;
     150g. obuolių acto;
     1/2 a. š. cinamono;
     juodųjų pipirų;
     kelių lauro lapų;
     dideles saujos įvairių žalumynų: petražolių, bazilikų, kalendrų ir t.t.

     Pirmiausia pasiruoškite didelį puodą, nuplaukite daržoves. Pomidorams išpjaukite šerdis ir stambiai supjaustę dėkite į puodą. Galite nublarširuoti, jei pomidorai dideli ir jus erzina odelės. Bet pomidorų padažas bus trinamas, todėl jos nelabai jausis. O pas mane dauguma pomidorų buvo smulkūs, todėl apie blanširavimą nei negalvojau :D
     Svogūnus nulupkite supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite pas pomidorus. Išvalytas ir stambiai supjaustytas paprikas ten pat. 
     Jei norite aštresnio pomidorų padažo čili pipiriuką sudėkite su sėklomis, o jeigu švelnesnio - išimkite sėklas. 
     Į puodą taip pat sudėkite lauro lapus ir žalumynus (aš dėjau petražoles ir bazilikus), supilkite aliejų, druską, cukrų. Uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies apie pusvalandį.


     Po pusvalandžio į puodą suberkite nuluptas česnako skilteles, cinamoną ir įmalkite juodųjų pipirų. Virkite dar apie 1 valandą (pirmą kartą viriau trumpiau, antrą kartą visas virimas truko apie 2 valandas, man labiau patiko kai ilgiau virtas).
     Po valandos į puodą supilkite obuolių actą ir pavirkite dar apie 7 minutes. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu) ir supilstykite į stiklainiukus.

P.s. tikrai skanus padažas. Jau kepiau picas, planuoju dėti į troškinius, balandėlius, kepant tefteliukus ir t.t. 



Šaltinis: http://www.maistoklubas.lt/cgblog/249/Pomidoru-padazas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą