2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Vištų krūtinėlės su medumi ir citrina



     Artėjant pavasariui, deja bet veidrodis nedžiugina. Rūbai veržia... Sporto neapleidau, bet turbūt per dažnai pasilepinau sočiais ir šildančiais patiekalais. O kur dar švenčių maratonas...
     Todėl ieškau lengvesnių, bet skanių patiekalų. Dažniau renkuosi orkaitėje keptą žuvį, vištieną, įvairias salotas, pusryčiams košės su įvairiausiais naudingais ir skaniais priedais. 
     Šis receptas paprastutis, bet vištiena skani, aromatinga, visai neprimena tos virtos sprangios, sausos krūtinėlės, kurią dažniausiai valgome dietų metu.

Reikės:
     2 vištų krūtinėlių puselės;
     nedidelė citrina;
     1 v. š. skysto medaus;
     1 a. š. grūdėtų garstyčių;
     1 a. š. alyvuogių aliejaus;
     maltų pipirų, druskos.

     Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite pipirais ir druska. 
     Kepimo formą išklokite kepimo foliją palikdami didelius kraštus (kad galėtumėt apkloti vištieną). Ant jos suguldykite krūtinėlės.  Iš mažiau nei pusės citrinos išspauskite sultis ir sumaišykite su garstyčiomis, medumi, aliejumi. Apliekite šiuo padažu vištieną. Galite uždėti ant kiekvieno vištienos gabalėlio po griežinėlį ar du citrinos (bet bus rūgščiau). Aš dar įmečiau kelias mažytes šakeles čiobrelio. Uždenkite folijos kraštais. 





     Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite ~20 minučių. Vėliau atidenkite folijos kraštus, apliekite vištieną susidariusiomis sultimis ir atidengtą dar ~15 minučių pakepkite (jei gabalėliai maži, kepimo laiką trumpinkite, manieji buvo tikrai dideli po 300g.). Patiekite su mėgiamu garnyru. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą