2016 m. vasario 14 d., sekmadienis

Upėtakis keptas druskoje

     Puikus būdas pagaminti sveiką, sultingą, kvapnią žuvį. Ir atrodo įspūdingai... Mums patiko ir puikiai tiko, kaip neapsunkinanti Valentino dienos vakarienė :)

Reikės:
     2 nedidelių upėtakių (~400g);
     1 kg. druskos;
     citrinos;
     įvairių žolelių;
     šiek tiek pipirų;
     alyvuogių aliejaus;
     1 kiaušinio baltymo;
     vandens.

     Žuvį išskroskite ir gerai nuplaukite. Skusti žvynų nereikia. Ištrinkite šlakeliu aliejaus. Į pilvo ertmes įberkite šiek tiek pipirų, įdėkite kelis griežinėlius citrinos, mėgiamų žolelių pluoštą (tinka čiobreliai, petražolės, rozmarinai...). Palikite pastovėti.
     Druską supilkite į dubenį. Kiaušinio baltymą iki putų paplakite ir supilkite ant druskos. Išmaišykite. Jei trūksta drėgmės įpilkite šiek tiek vandens. Druska turi būti ne šlapia, o drėgna. 
     Į kepimo formą įberkite maždaug pusė druskos masės. Turi būti bent 1 centimetro storio sluoksnis. Ant jo guldykite žuvis ir uždenkite likusia druska. Galva ir uodega gali likti neuždengtos. Pasistenkite, kad druskos nepatektų į žuvies vidų. 


     Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Didesnėms žuvims reikės daugiau laiko.


     Iškepus palikite pastovėti. Prieš patiekiant atsargiai įskelkite druskos kiautą ir nudenkite nuo žuvies.  Atidenkite odą ir mėgaukitės. Gaivios salotos šalia ir turėsite ne tik skanią, bet ir kūno formas puoselėjančią vakarienę ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą