2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Panna cotta



     Nuostabus itališkas desertas. Mūsų šeimoje jis labai mėgiamas. Mažasis kabindamas desertą vis kartoja, kad tai skaniausia ką jis yra valgęs. Tiesiog tobulas... 
    Vienas desertas, o tiek pagaminimo ir pateikimo variantų. Galima supilstyti į stiklinaites, įmantrias taures arba apversti lėkštutėje. Galima gaminti riebesnį iš grietinėlės, lengvesnį maišant su jogurtu arba egzotiškesnį su kokosų pienu... Pasirinkti mėgiamas uogas.
     
3 porcijoms reikės:
     250 ml. riebios grietinėlės;
     250 ml. pieno;
     50 g. cukraus;
     10 g. želatinos;
     2 v. š. vandens;
     1 vanilės ankštis.
     200 g. trintų pasaldintų braškių (turėjau užšaldytų).

     Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
     Į prikaistuvį supilame pieną, grietinėlę, suberiame cukrų. Vanilės ankštį perpjauname per pusę, peilio galu nubraukiame sėklytes ir kartu su ankštimi dedame į pieną. Ant nedidelės ugnies vis pamaišydami kaitiname, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies, išimame valinės ankštį, supilame išbrinkusią želatiną ir maišome kol ištirps. Supilstome į pasirinktus indus ir pastatome šaltai sustingti (~2 valandas).
     Ant viršaus užpilame trintų braškių kelis šaukštus. Galima papuošti braške, mėtos lapeliais, šokolado drožlėmis...

P. s. Vienos vanilės ankšties užtektų ir dvigubai normai. Galima pakeisti vaniliniu cukrumi, bet valinės ankštis nuostabi...
        Galima aplieti ne trintomis braškėmis, o trintų braškių žele (į braškes įdėjus šiek tiek tirpintos želatinos). Bet man be galo skanu, kai sustingusį panna cottos gabalėlį aplieja, apgobia braškių gaivumas. 
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą