Pop cake skanėstai
Šiuos gražius pyragėlius ant pagaliuko jau seniai svarsčiau gaminti. Bet vis vėliau vėliau... Kol vaikas pranešė apie mugę mokykloje. Pirma mintis, kad puikiai tiks pop cake. Jie vaikams patinka, gražūs, įdomūs, skanūs. Taigi, mėginam!
Aš rinkausi ne šokoladinį, kakavinį biskvitą, o paprastą rafaelo torto biskvitą. Tiesiog mūsų šeimoje kakaviniai kepiniai ne favoritai.
Biskvitui reikės:
5 didelių kiaušinių;
200 g. cukraus;
65 g. aliejaus;
230 g. miltų;
12 g. kepimo miltelių;
1 a. š. vanilinio cukraus.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki šviesios, purios masės. Plakant lėtai supilkite aliejų ir dar šiek tiek paplakite, kol aliejus susimaišys su kiaušinių mase. Miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišykite ir dalimis atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Jokiu būdu neplakite, o gražiai įmaišykite šaukštu.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Stebėkite. Priklausomai nuo orkaitės gali iškepti ir greičiau, patikrinkite įsmeigę medinį dantų krapštuką. Visiškai atvėsinkite.
Pop cake masei reikės:
jau iškepto biskvito;
180 g. minkšto siesto;
180 g. rududu.
Biskvitą rankomis arba virtuviniu kombainu sutrinkite iki labai smulkių trupinių. Dubenyje iki purumo išsukite sviestą, sudėkite rududu ir supilkite citrinos sultis. Dar paplakite. Sumaišykite su trupiniais. Ir formuokite norimo dydžio rutuliukus. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar padėklo.
Ištirpinkite kelis gabalėlius šokolado, reikės visai nedaug.
Imate medinius, plastmasinius ar popierinius pagaliukus. Jų galiukus pavilgykite į glajų arba šokoladą ir maždaug 1-1,5 cm pagaliuko sukiškite į pagamintą biskvito rutuliuką. Glajus padės pagaliukui prisitvirtinti prie rutuliuko. Dėkite į šaldytuvą bent porai valandų gerai sustingti.
Pasiruoškite vietą kur dėsite jau padengtus ir papuoštus pop cake pyragėlius. Reikia, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Kažkur įsmeigti arba dėti į žemas stiklinaites pripildytas kruopų.
Padengimui reikės:
300 g. šokolado;
~3 v. š. beskonio aliejaus;
pabarstukų.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Jeigu per tirštas, greitai stingsta įpilkite aliejaus.
Galite pasigaminti baltyminį glajų iš cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir citrinos rūgštelės. Arba konditerijos parduotuvėse nusipirkti jau pagaminto glaisto , būna įvairiausių spalvų.
Ir glajų, ir ištirpintą šokoladą reikėtų supilti į neplačius indus. Kad būtų pakankamai gilu merkiant kamuoliuką. Puikiai tinka stiklinaitės.
Išimkite rutuliukus su jau įsmeigtais pagaliukais iš šaldytuvo ir pasiruoškite sparčiai darbuotis. Šokoladas greitai stingsta, todėl reikia nedelsti. Merkti kamuoliuką į šokoladą, leisti gerai nubėgti pertekliui ir apiberti norimais pabarstukais. Statyti į stiklinaitę ir imti kitą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą