2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

Lipnios vištų blauzdelės



     Mano sūnus iš tų vaikų, kurie mielai padeda virtuvėje. Jam gaminti patinka, tik gal aš per retai jį į virtuvę pasikviečiu,,. Turim kelis patiekalus, kuriuos visada gaminame tik kartu: kalėdiniai meduoliai, bulvinės bandutės (taip smagu pačiam nusilipdyti norimą formą), pica... Kai vaikas pats pasigamina, tai labai godžiai valgo.
     Per šias Kalėdas po eglute mažasis rado receptų knygą "Gaminu pats". Perskaitėm ir nusprendėm, tiek visko skanaus, būtinai kartu gaminsim ir tėtį vaišinsim. 

Reikės:
    8 vištienos blauzdelių;
     pipirų, druskos.
Marinatui:
     1 v. š. balzaminio acto;
     4 v. š. sojos padažo;
     4 v. š. skysto medaus (be kaupo);
     1 didelės skiltelės česnako;
     1 a. š. tarkuoto imbiero;
     1 v. š. aliejaus (recepte nebuvo, bet man norėjosi).

     Pasiruoškite marinatą. Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą, sojų padažą, sutarkuotą imbierą, medų, aliejų, nuluptą ir sutraiškytą česnaką. Viską gerai išmaišykite.
     Vištienos blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Peiliu keliose vietose įpjaukite ir įtrinkite šviežiai maltais pipirais ir šiek tiek druskos (nepadauginkite, padaže bus sūraus sojos padažo). Aš taip įtrintas blauzdeles palikau visai nakčiai šaldytuve, bet nebūtina



     Užpilkite paruoštu marinatu ir leiskite bent 20 minučių pasimarinuoti. 



     Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Blauzdeles kepkite su visu marinatu apie 45 minutes vis pavartant.
     Patiekiate su šviežiomis salotomis, ryžiais. Galite apibarstyti kepintomis sezamo sėklomis.



     
    P. s. Man, kaip saldžiai sūrios, rūgščios mėsytės gerbėjai, tai buvo tobula. O štai mažasis, nesuprato, kaip mėsytė gali būti saldi. Netiko :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą