2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

"Čirviniai" virtų bulvių blynai


Reikės:
     400 g virtų bulvių (su lupena); 
     40 g sviesto; 
     2 kiaušinių; 
    100 g miltų;     
     80 g tirštos grietinės; 
     druskos ir pipirų; 
     3/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių; 
     aliejaus kepimui.
Padažas:
     Pagal skonį: grietinė, graikiškas ar skyr jogurtas, grietinė su žalumynais, galbūt majonezo pagrindu paruoštas padažiukas, mes labai mėgstame varškės aptepėlę su žolelėmis.
Pagardai:
   Rūkyta arba sūdyta lašiša, gali būti vytintas kumpis, salotos (špinatai, rukola...), maži pomidoriukai ir t.t. Pagal fantaziją ir šaldytuvo turinį. 

  Bulves nulupame ir sutarkuojame stambia trintuve. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, ištirpintą sviestą, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Masė bus tiršta, taip ir turi būti.
    "Čirvinių" blynų keptuvę ištepame aliejumi (man patogiausia teptuku) ir gerai įkaitiname. Dedame po didelį šaukštą bulvių masės ir kepame kol gražiai paruduos.
     Patiekiame su mėgiamu padažu, lašiša, salotomis ir pomidoriukais. Skanaus.


     
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą