2017 m. sausio 21 d., šeštadienis

Obuoliniai tešlainiai



     Oi kaip seniai juos kepiau!!! Labai skanūs. Mums skanesni už daugumą obuolių pyragų. Puručiai, aromatingi, tikrai obuoliniai, drėgni... Svarbiausia, kad skanu ir lengvai pagaminama, nereikia įmantrių produktų.

Reikės:
   600 g. obuolių;
   2 v. š. citrinų sulčių;
   2 kiaušinių;
   150 g. cukraus;
   1 a. š. vanilinio cukraus;
   2 v. š. grietinėlės (galima pakeisti pienu);
   125 ml. aliejaus;
   250 g. miltų;
   2 a. š. kepimo miltelių;
   žiupsnelio druskos.


   Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Užpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Aš dar įtarkavau citrinos žievelės, man ji taip kvepia... Negaliu atsispirti. 
   Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinėlę, aliejų, druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek miltų.
      Supilkite pjaustytus obuolius ir išmaišykite. 
   Tešlą dėkite šauktu ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.




Šaltinis: visagalis internetas http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/08/obuoliniai-telainiai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą